Infecțiile tractului urinar (UTI) sunt unul dintre cele mai frecvente tipuri de infecții bacteriene la nivel mondial. Se estimează că peste 150 de milioane de persoane contractează UTI-uri în fiecare an (1 Sursa de încredere).
E. coli este cel mai frecvent tip de bacterii care provoacă UTI, deși ocazional pot fi implicate și alte tipuri de bacterii infecțioase. Oricine poate dezvolta o ITU, dar femeile sunt de 30 de ori mai mari să fie afectate decât bărbații. Aproximativ 40% dintre femei vor avea o UTI la un moment dat în viața lor O UTI poate afecta orice parte a sistemului urinar, inclusiv uretra, vezica urinară, uretere și rinichi, dar, de obicei, începe în organele tractului urinar inferior, vezicii urinare și uretrei
Dacă ai observat sânge în urină, este posibil să te simți înspăimântat, îngrijorat și confuz. E in regula. Sângele în urină este o problemă comună care ar putea fi cauzată de o varietate de lucruri, nu doar de cancer. Primul pas după ce vezi sânge neexplicat în urină este să planifici o întâlnire cu un medic . Medicul dumneavoastră vă poate ajuta să determinați cauza acestei probleme. Aflați mai multe despre cauzele comune de a găsi sânge în urină și ce probleme mai grave pentru care ar trebui să fiți atenți.
„ Sucul de afine, în special concentratele de suc pe care le găsești la magazinul alimentar, nu vor trata o infecție UTI sau vezică. Poate oferi mai multă hidratare și poate spăla mai eficient bacteriile din corpul vostru, dar ingredientul activ din merișoare a trecut mult timp când ajunge la vezică. "
Dr. Boone explică: „Este nevoie de o concentrație extrem de mare de afine pentru a preveni aderența bacteriană. Această cantitate de concentrare nu se găsește în sucurile pe care le bem. Există o posibilitate că era mai puternică în vremea bunicilor noștri, dar cu siguranță nu în vremurile moderne. "
Medicul dumneavoastră vă spune că vrea să facă o cultură de urină . Este un test pentru a verifica dacă există germeni sau bacterii la pipă, care pot provoca o infecție a tractului urinar
Traiectul urinar include rinichii , vezica și tuburile care poartă pipi (uretere și uretră). De obicei, o infecție începe în vezică sau în uretră (tubul din care iese pipul). Dar poate afecta orice parte a acestui sistem. CE ESTE BACTERIURIA ASIMPTOMATICĂ?
Bacteriuria asimptomatică înseamnă că aveți bacterii în urină, dar nu aveți simptome de infecție. Dacă sunteți sănătoși, această afecțiune nu este de obicei o problemă și nu este un lucru pe care furnizorul de asistență medicală trebuie să îl verifice. Cu toate acestea, poate provoca complicații dacă sunteți gravidă, dacă ați făcut un transplant de rinichi sau dacă aveți anumite alte afecțiuni medicale. Dacă aveți una dintre aceste afecțiuni, vi se va verifica bacteriuria asimptomatică. Urinarea dureroasă este un termen larg care descrie disconfortul în timpul urinării. Această durere poate avea originea în vezică, uretră sau perineu.
Uretra este tubul care transportă urina în afara corpului. La bărbați, zona dintre scrot și anus este cunoscută sub numele de perineu. La femei, perineul este zona dintre anus și deschiderea vaginului. Leucocitele sunt globule albe care vă ajută corpul să lupte împotriva germenilor. Când aveți mai multe dintre aceste celule decât de obicei în urină, este adesea un semn al unei infecții undeva în tractul urinar. Dar alte afecțiuni pot provoca leucocite în urină, pe lângă infecții.
Antibioticele funcționează bine împotriva infecțiilor tractului urinar (UTI). S-ar putea să începeți să vă simțiți mai bine după ce ați fost pe medicamente doar câteva zile - dar chiar și așa, continuați să luați medicamentul. Dacă vă opriți antibioticele prea curând, nu veți ucide toate bacteriile din tractul urinar.
Acești germeni pot deveni rezistenți la antibiotice. Asta înseamnă că medicii nu vor mai ucide aceste erori în viitor. Dacă primiți un alt UTI, medicația pe care o luați ar putea să nu o trateze. Luați întregul medicament pentru a vă asigura că toate bacteriile sunt moarte. Există unele reacții adverse, cum este cazul medicamentelor pe care le luați. Unele dintre acestea includ:
Infecții cu ciuperca vaginală sau tuse orală (specii candida): Antibioticele pot schimba, de asemenea, echilibrul normal al florei în vagin și pot duce la o supraagregare fungică. Candida albicans este o ciupercă obișnuită prezentă în mod normal în cantități mici în vagin și nu provoacă de obicei boli sau simptome. Cu toate acestea, candidoza vaginală poate apărea atunci când există o concurență limitată de bacterii datorită tratamentului cu antibiotice. Tulburări abdominale (stomacale): Antibioticele sunt frecvent legate de tulburări ale stomacului, cum ar fi greață , vărsături, lipsa poftei de mâncare (anorexie), dureri de stomac sau arsuri la stomac (dispepsie). A lua antibioticul cu o gustare sau o masă poate ajuta la scăderea supăratului stomacului, dacă nu este necesar să-l luați pe stomacul gol. Dacă medicamentele dvs. vă provoacă vărsături, contactați imediat medicul pentru o alternativă. Diaree asociată antibioticelor : Antibioticele pot duce în mod obișnuit la diaree necomplicată asociată cu antibiotice sau scaune libere, care se vor limpezi după ce antibioticul este oprit. Antibioticele cu spectru larg pot, de asemenea, ucide flora intestinală normală („bacterii bune) și pot duce la o supraaglomerare de bacterii infecțioase, cum ar fi Clostridium difficile (C. difficile). Dacă diareea este severă, sângeroasă sau este însoțită de crampe de stomac sau vărsături, trebuie contactat un medic pentru a exclude C. difficile. Cele mai frecvente antibiotice implicate în diaree asociată cu antibiotice sunt amoxicilina-clavulanat, ampicilina, cefalosporine, fluorochinolone, azitromicină și claritromicină. Sindromul Stevens Johnson (SJS), Necroliza epidermică toxică (TEN): sindromul Stevens-Johnson (SJS) și necroliza epidermică toxică (TEN) sunt reacții alergice rare, dar grave. Reacții ale pielii, cum ar fi erupții cutanate, pieli și mucoase ale membranelor mucoase pot apărea și pot pune viața în pericol. Antibioticele precum sulfonamidele, penicilinele, cefalosporinele și fluorochinolonele pot avea ca rezultat SJS și TEN. Care sunt efectele secundare ale utilizării antibioticelor pentru tratarea infecțiilor tractului urinar (UTI)?Medicul dumneavoastră vă va anunța. De obicei, pentru o infecție necomplicată, veți lua antibiotice timp de 2 până la 3 zile. Unele persoane vor trebui să ia aceste medicamente până la 7 până la 10 zile. Pentru o infecție complicată, poate fi necesar să luați antibiotice timp de 14 zile sau mai mult.
Dacă obțineți ITU deseori, este posibil să fie necesar să luați antibiotice cu doze mici în fiecare zi timp de 6 luni sau mai mult - și dacă sexul vă provoacă UTI, veți lua o doză de medicament chiar înainte de a face sex. Care antibiotice funcționează cel mai bine pentru a trata infecțiile tractului urinar (UTI)?4/22/2020 Care este cel mai bun antibiotic pentru infectii urinareMedicul dumneavoastră va lua un eșantion de urină pentru a confirma că aveți un ITU. Apoi, laboratorul va crește germenii într-un vas pentru câteva zile pentru a afla ce tip de bacterii aveți. Aceasta se numește cultură. Îți va spune medicului tău ce tip de germeni au provocat infecția ta. Probabil va prescrie unul dintre următoarele antibiotice pentru a-l trata înainte de a reveni cultura:
Mulți dintre noi credem că rata infecțiilor urinare este mai mare vara decât iarna. Acest articol este destinat ca o amintire a importanței unei cateterizări intermitente obișnuite. Și dacă suferiți deja de o infecție, aceasta vă va ajuta să ameliorați simptomele. O infecție urinară înseamnă că bacteriile și-au găsit cumva drumul spre vezică prin uretră. Mai mult, acest lucru înseamnă că bacteriile îți pot infecta rinichii. Cu toate acestea, câteva măsuri simple pot atenua simptomele UTI sau pot preveni complet reapariția lor:
Caracteristicile anatomice ale femeilor le fac mai susceptibile de a dezvolta UTI decât bărbații. Datorită unei uretre semnificativ mai scurtă, vezica feminină este mai predispusă la infecții bacteriene. Mai mult decât atât, nivelurile mai mici de estrogen postmenopauză sunt un factor important al modificărilor structurale și funcționale pe toate nivelurile anatomice ale vaginului, uretrei și vezicii urinare. O serie de simptome pot fi asociate cu această afecțiune: uscăciune vaginală, senzații de arsură, dispareunie, UTI recurente, nevoie urgentă de a face pipi, incontinență urinară de urgență. O urină sănătoasă este sterilă. Nu trebuie detectate nicio bacterie. În momentul în care bacteriile își găsesc calea către tractul urinar, există o infecție. În cele mai multe cazuri, bacteriile intră în tractul urinar prin sfincterul uretral extern și aceasta se întâmplă atunci când se întâmplă infecția. Antibioticele sunt cea mai frecventă abordare în tratarea ITU. Cu toate acestea, există multe motive pentru care ar trebui să le evitați:
D-mannoza este o moleculă simplă de zahăr, care apare în mod natural în plante și ierburi precum afine, afine, piersici, portocale și mere. Merișoarele sunt recomandate pentru tratarea ITU-urilor datorită conținutului lor de D-manoză. Mai mult, bicarbonatul de sodiu poate fi de asemenea util. Acționează ca agent alcalinizant și, ca atare, poate alcaliniza atât corpul, cât și sângele și urina. Când urina alcalinizată trece prin tractul urinar, această proprietate alcalină creează un mediu nu atât de favorabil pentru creșterea bacteriilor. Datorită acestei acțiuni controlează UTI-urile. Puteți cumpăra bicarbonat de sodiu medicinal în farmacii la un preț de 15 HRK (2 Euro) la 100 de grame. Bea 1 linguriță de bicarbonat de sodiu diluat în 1 decilitru de apă dimineața, șapte zile la rând. Puteți repeta procedura în timpul zilei. Acestea fiind spuse mai sus, nu trebuie să uitați că ar trebui să folosiți un cateter adecvat. Aceasta este cea mai importantă măsură pentru prevenirea ITU. Ori de câte ori este posibil, ar trebui să optați pentru cateterele vezicii intermitente și nu pentru cele interioare. Alegeți catetere intermitente hidrofile de unică folosință. Alegeți cateterele LentisKat pentru a evita UTI și alte complicații potențiale care pot apărea ca urmare a cateterismului. De asemenea, trebuie să vă amintiți că UTI-urile sunt adesea apărute fără avertisment. În zilele în care aveți programe aglomerate și știți că veți fi plecați pentru o perioadă semnificativă de timp, goliți-vă vezica folosind cateterismul intermitent înainte de a părăsi casa. Acest lucru este important mai ales iarna când există șanse mai mari de condiții meteorologice extreme. Astfel de situații pot provoca blocaje de trafic și circumstanțe similare care v-ar putea împiedica să utilizați toaleta. Saltul cateterismului poate crea un mediu perfect pentru infecții. Acesta este motivul pentru care vă sfătuim sincer să faceți tot ce puteți pentru a le preveni. Infectiile urinare la femeiInfectie urinara-Prezentare generală O infecție a tractului urinar este o infecție în orice parte a sistemului urinar - rinichii, ureterele, vezica și uretra. Majoritatea infecțiilor implică tractul urinar inferior - vezica urinară și uretra. Femeile prezintă un risc mai mare de a dezvolta o infectie urinara decât bărbații. Infecția limitată la vezică poate fi dureroasă și enervantă. Cu toate acestea, pot apărea consecințe grave dacă o UTI se răspândește la rinichi. De obicei, medicii tratează infecțiile tractului urinar cu antibiotice. Dar puteți lua măsuri pentru a reduce șansele de a obține un UTI în primul rând Simptome infectie urinaraInfecțiile tractului urinar nu provoacă întotdeauna semne și simptome, dar atunci când acestea pot include:
Tipuri de infecții ale tractului urinarFiecare tip de UTI poate duce la semne și simptome mai specifice, în funcție de care parte a tractului urinar este infectat. Rinichii (pielonefrita acută)
Cauze infectie urinaraInfecțiile tractului urinar apar de obicei atunci când bacteriile intră în tractul urinar prin uretră și încep să se multiplice în vezică. Deși sistemul urinar este conceput pentru a ține afară invadatorii microscopici, aceste apărare eșuează uneori. Când se întâmplă acest lucru, bacteriile pot pune stăpânire și se pot transforma într-o infecție completă în tractul urinar. UTI-urile cele mai frecvente apar mai ales la femei și afectează vezica urinară și uretra.
Complicaţiile infectiei urinareCând sunt tratate prompt și corect, infecțiile tractului urinar inferior duc rar la complicații. Dar lăsată netratată, o infecție a tractului urinar poate avea consecințe grave. Complicațiile unui UTI pot include:
Prevenirea infectiei urinarePuteți face acești pași pentru a reduce riscul de infecții ale tractului urinar:
|